Rólunk

Mottó: A design több, mint esztétikum, a design-nak lelke, története van…

Kis kísérletezéssel megelőzve, 2019-ben elindult a Cziribu, otthon és öltözék kiegészítők tervezésével és kivitelezésével foglalkozó design márka.
A termékek készítése során fontos szerepet kapott az egyre többünk számára kiemelkedően fontos fenntartható jövő, így a minőség mellett az újrahasznosított alapanyagok is tudatos szerepet kaptak.

Alapanyagok:

100% újrahasznosított prémium pamut fonal:
A régi ruhákat és textilhulladékokat összegyűjtik és szín szerint osztályozzák őket. Ezeket kisebb darabokra vágják és aprítják. A szétválasztott színeket külön-külön összekeverik, így lehetővé teszik, hogy színezék, víz és vegyi anyagok nélkül jöjjön létre a végső árnyalat. Ezután a pamutot fonják, így különösen puha és kiváló minőségű fonal jön létre.

! A fonalat újrahasznosított papírból készült orsóra tekerik mely egy biológiailag lebomló anyag.

Újrahasznosított bőr termék címke:
Ez azt jelenti, hogy az alapanyaguk bőripari hulladék anyag, vagy leselejtezett bőrtáska, bőrkabát… Emiatt a színekben árnyalatokban lehetnek eltérések, azonban ettől lesz igazán egyedi, hiteles és természetesen öko barát.

Újrahasznosított papír címke, fanyelű bélyegzővel pecsételve:
A terméken elhelyezett papír címkék újrahasznosított papírból készülnek, és az ezeken megjelenő nyomatok, fanyelű pecséttel kerülnek fel, így nincs szükség nyomtatásra és az ezzel járó elektromosságra. Nem mellesleg határozottan szórakoztató tevékenység. 🙂